miercuri, 2 ianuarie 2013

Buna tuturor, si LA MULTI ANI 2013!!!!!
Cu toti am sarbatorit si speram ca noul an sa vina cu ganduri mai bune si cu implinirea tuturor dorintelor, de aceea eu v-am pregatit azi un superb buchet de trandafiri care poate surprinde orice persoana.

As vrea sa va prezint si o mica istorioara despre aparitia trandafirilor si evolutia acestora in timp:

Trandafirul este menţionat pentru prima oară într-o însemnare sumeriană străveche. Textul spune că un mic număr de arbuşti au fost aduşi de Regele akkadian Sargon I, dintr-o expediţie militară întreprinsă dincolo de Tigru, şi plantaţi în grădina sa.
Responsabil cu aducerea trandafirului în Europa se pare că este Alexandru cel Mare, care, dupa un război în Persia, a adus cu el nenumarate comori, printre care şi trandafirul. Herodot este însă de părere că nu Alexandru cel Mare, ci Midas, regele mitic, a adus floarea pe pământ grecesc.

In Evul Mediu creştin, cea mai cunoscută utilizare a trandafirului a fost aceea creată de Papa Leon al IX-lea, în secolul al XI-lea: el a iniţiat ceremonia trandafirului auriu, trimis anual unui monarh european ca semn al stimei şi răsplată a faptelor apreciate de Sfânta biserică.
Trandafirul a fost şi simbolul alchimiştilor care îşi numeau tratatele “  Trandafiri ai filozofilor”. Trandafirii alb şi roşu erau simbolul dualismului reprezentând principiile ancestrale ale alchimiei – sulfura şi mercurul, iar un trandafir cu şapte petale reprezenta sistemul planetar.
Pentru a face o surpriza frumoasa persoanei dragi care poate fi insotit de un cadou dulce si un ursulet de plus tot ce trebuie sa faci este un click aici iar Floraria online Flori la Cluj.ro iti ofera transport gratuit in Cluj.

*Se poate comanda pentru Cluj si Timisoara , transportul fiind gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu