marți, 11 martie 2014

Legenda trandafirului

Buna , nu stiu cati dintre voi cunoasteti legende sau mituri legate de aparitia florilor, dar pe noi ne fascineaza legendele despre aparitia trandafirului asa ca ne dorim sa le impartasim cu voi .

 Originea trandafirului se pierde inainte de antichitate, undeva la granita dintre istorie si mitologie, astfel aparand tot felul de mituri si legende legate de aceasta cunoascuta planta ornamentala.


O legenda greceasca spune ca trandafirul ar fi fost inca de la nastere, cea mai frumoasa floare. 
Zeita florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte draga ei, si a vrut ca noua floare sa nu aiba pereche pe lume. De aceea, i-a convocat pe ceilalti zei ca fiecare sa-i daruiasca cate ceva din atributele lor: Dyonissos i-a daruit parfumul ametitor, Cele 3 Gratii i-au dat stralucirea, veselia si farmecul, Zephyr, vantul de primavara, a dat la o parte norii pentru ca Apollo sa lumineze si sa-l infloreasca. La urma, Ares, zeul razboiului, i-a dat in dar spinii, pentru ca floarea sa isi poata apara frumusetea.

O alta legenda hindusa spune ca doi dintre mari zei se certat  pentru ca nu se puteau pune de acord cu privire la cea mai frumoasa floare din lume. Visnu prefera trandafirul, iar Brahma care nu vazuse niciodata o asemenea floare, prefera lotusul. 
Cand Visnu i-a aratat pentru prima data un trandafir, rivalul sau a trebuit sa fie de acord ca nici floarea de lotus nu il putea intrece in frumusete si delicatete.

De asemenea exista si legende legate de coloritul trandafirilor. legenta araba povesteste aparitia trandafirului galben astfel : profetul Mahomed, aflat departe de casa, presimte ca sotia sa, Aisha, nu ii este credincioasa. 
Acesta ii cere in vis un semn Arhanghelului Gavril, care  ii spune sa se intoarca acasa si cand va ajunge la sotia sa ii spuna sa arunce din mana obiectul pe care il va avea, daca acesta isi va schimba culoarea atunci va avea dovada ceruta. Aisha si-a intampinat sotul cu un buchet de trandafiri albi in mana, care au devenit galbeni atunci cand au atins apa lacului in care au fost aruncati.

O alta legenda persana relateaza dragostea imposibila a unei  privighetoare indragostita de un tradafir alb. Intr-o zi aceasta a imbratisat atat de strans trandafirul alb, incat spinii acestuia i-au strapuns inima si sangele ei a colorat in trandafirul in rosu si astfel au aparut acesti trandafiri.

Daca vrei sa impartasesti aceste legende cu persoana draga oferindu-i un buchet cu trandafiri incarcati de legende , noi am pregatit cateva sugesti pentru tine :

Prima propunere este un buchet din 3 trandafiri rosi , care il puteti comanda cu un simplu click aici.

Al doilea buchet propus este un buchet din 5 trandafiri colorati pe care ii puteti comanda cu un simplu click aici .

Al treilea buchet propus de noi este un buchet din 5 trandafiri si 4 cupe de crin asia, elegant si potrivit pentru orice ocazie, puteti comanda cu un simplu click aici .
Al patrulea buchet propus de noi este un buchet simplu dar incarcat de senzualitate compus din 7 trandafiri rosi, care il puteti comanda cu un simplu click aici .
Al cincilea buchet propus de noi este compus din 9 trandafiri albi, puri si dragalasi, care ii puteti comanda cu un simplu click aici.
Al saselea buchet propus de noi este compus din 9 trandafiri portocali ca razele soarelui de vara , perfect pentru ai insenina ziua persoanei dragi , il poti comanda cu un simplu click aici.
Al saptelea buchet propus de noi este alcatuit din 3 trandafiri roz, 6 gergere roz si 4 crizanteme roz , toate acestea facandu-l perfect pentru orice ocazie, il poti comanda cu un simplu click aici.
Al optulea aranjament propus de noi este un cosulet cu 5 trandafiri roz si 2 crizanteme, care pot fi daruiti cu orice ocazie, si de asemenea vor putea ura un sincer " La Multi Ani!" persoanei dragi. , acesta il poti comanda cu un simplu click aici .
Al noulea aranjament propus de noi este un cosulet dragalas cu 7 trandafiri rosi, perfect pentru ai transmite gandurile tale persoanei dragi, de asemenea poti comanda acest buchet cu un simplu click aici.
Al zecelea aranjament propus de noi este o inimioara compusa din 27 trandafirasi albi, roz si rosii care cu siguranta ii va spune "Te Iubesc" din partea ta si va fi o zi deosebita pentru ea. Poti comanda acest aranjament cu un simplu click aici , iar pentru ai oferi un cadou complet poti adauga langa acest minunat buchet un ursulet de plus , o vaza de sticla sau o cutie de praline , toate acestea le gasiti in sectiunea "Cadouri" a site-ului nostru . 


Deoarece pretuim fiecare client si orice banut economisit conteaza, iti oferim TRANSPORT GRATUIT IN CLUJ-NAPOCA , SIBIU SI TIMISOARA, de asemenea orice buchet care se afla pe site-ul www.florilacluj.ro il puteti comanda pentru orasul Timisoara si Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu