luni, 17 decembrie 2012

Cyclamen - Cadoul perfect...

  Multa lume este in pana de idei in preajma sarbatorilor cand vine vorba de cumpararea cadourilor pentru prieteni si familie. Daca aveti un prieten sau o ruda iubitoare de flori cadoul perfect este un Cyclamen , deoarece in perioada craciunului incepe sa infloreasca sau este inflorita complet in functie de soi .
   Mai jos vom descrie in cateva fraze Cyclamen-ul , cateva detalii despre ingrjire si crestere dar si un link de unde puteti sa-l comandati la dvs. acasa sau chiar la un prieten sau o ruda , beneficind bineinteles de transport gratuit in Cluj si Timisoara .
  Cyclamen este o planta perena cu frunze de culoare verzi - albicioase, rasucite, fixate prin codite de culoare rosu inchis sau deschis pe tuberculul sferic din care se dezvolta.
Planta in ghiveci - cyclamen se evidentiaza prin frumusetea florilor albe, rosii, roz, violet, sustinute pe pedunculi florari mai inalti decat planta.
Florile de Cyclamen sunt formate din 5 petale, din care 4 indoite in sus, iar a cincea petala fiind arcuita pe pedunculul florar respectiv. Inflorirea plantei, de obicei, se produce in perioada septembrie - martie.

Mod de ingrijire Cyclamen in ghiveci:

Amplasare Cyclamen: Planta prefera incaperi luminoase cu umiditate ridicata care se poate realiza prin pulverizarea apei pe frunze.

 Temperatura Cyclamen: moderata, nu mai mult de 20 grade C

 Udare Cyclamen: Udarea plantei este in cantitate moderata, avand grija ca apa in exces sa fie eliminata. Cyclamen nu suporta curenti de aer.

 Dupa trecerea florilor se reduce treptat udatul, frunzele plantei se ingalbenesc si cad, Cyclamen intrand intr-o perioada de repaus (aprilie - iulie). In aceasta perioada de repaus planta trebuie sa fie tinuta la un loc intunecat si rece in ghiveciul respectiv sau poate fi scoasa din pamant si pastrata intr-un strat de nisip. Pentru o noua inflorire, se reia udarea iar la aparitia frunzelor, Cyclamen se uda mai des.

 Solul pentru Cyclamen: Substratul plantei trebuie sa fie un amestec format din 4 parti pamant de frunze si o parte nisip. Planta Cyclamen se inmulteste prin divizarea tuberculilor sau prin semintele care sunt continute in fructul plantei.

O puteti comanda pentru dumneavoastra sau pentru cei dragi de aici .

 *Se poate comanda pentru Cluj si Timisoara , transportul fiind gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu