luni, 17 decembrie 2012

Buna tuturor, daca afara totul este inghetat si mohorat trebuie sa renuntam la aceasta monotonie si sa ne inveselim putin ziua cu pete de culoare, de aceea am ales sa va vorbesc azi despre istoria trandafirului, numit si zeita florilor.

Trandafirii au o istorie lunga si plina de culoare. Exista fosile ale trandafirilor, dovezi ca acestia exista de peste 35 de milioane de ani. In prezent sunt peste 30000 de specii de trandafiri. Cultivarea in gradina a acestor flori a inceput aproximativ cu 5000 de ani in urma si cel mai probabil in China.

Trandafirul este mentionat pentru prima oara intr-o insemnare sumeriana straveche. Textul spune ca un mic numar de arbusti a fost adusi de Regele Akkadian Sargon I, dintr-o expeditie militara intreprinsa dincolo de Tigru si plantati in gradina sa.

O legenda greceasca spune ca trandafirul ar fi fost destinat sa fie, inca de la nastere, cea mai frumoasa floare. Zeita florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte draga ei, si a vrut ca noua floare sa nu aiba pereche pe lume. De aceea, i-a convocat pe ceilalti zei ca fiecare sa-i daruiasca cate ceva din atributele lor: Dyonissos i-a daruit parfumul ametitor, Cele 3 Gratii i-au dat stralucirea, veselia si farmecul, Zephyr, vantul de primavara, a dat la o parte norii pentru ca Apollo sa lumineze si sa-l infloreasca. La urma, Ares, zeul razboiului, i-a dat in dar spinii, pentru ca floarea sa isi poata apara frumusetea.
Floraria online din Cluj, www.florilacluj.ro , te ajuta sa alegi unul dintre cele mai frumoase buchete pentru bucuria persoanei dragi, de asemenea iti livram cadoul in cel mult 3 ore, iar pentru o sugestie de Craciun poti da un click aici.


 *Se poate comanda pentru Cluj si Timisoara , transportul fiind gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu