luni, 21 ianuarie 2013

Simbolism si senzualitate...

Buna tuturor, se apropie cu pasi repezi Valentine's Day si fiecare fata vrea sa fie rasfatata, de aceea cel mai bun cadou este un superb buchet de trandafiri rosi, dar pentru ca romantismul sa fie complet trebuie sa aflati cateva legende despre aceste senzuale flori.

Trandafirul este floarea iubirii.El a fost creat de Chloris , zeita greaca a florilor si a primaverii , din trupul neinsufletit al unei nimfe gasite in poiana unei paduri.Chloris a cerut ajutorul lui Aphrodite (Afrodita) , zeita iubirii , care i-a daruit frumusetea ; Dionysus , zeul vinului , a inzestrat-o cu nectarul care i-a conferit un dulce parfum , iar cele trei gratii i-au acordat farmecul , stralucirea si bucuria.Apoi, Zephyr , Vantul de Vest , a imprastiat norii dintr-o suflare pentru ca Apollo , zeitatea soarelui sa poata aduce caldura si lumina asupra ei , facand-o sa infloreasca.In acest fel , in mitologia greceasca, a luat nastere trandafirul , incoronat apoi ca Regina a Florilor.

Intr-un mit din Grecia antica , iubitul Afroditei , Adonis fusese ranit de un mistret salbatic.Din lacrimile zeitei , provocate de acest incident , amestecate cu sangele lui Adonis s-a nascut o floare cu o aroma imbatatoare , trandafirul rosu ca sangele.
Conform altei legende grecesti , trandafiri albi au fost creati de zeita Aphrodite (Afrodita) .Ei s-au nascut din spuma marii si au inconjurat-o pe zeita in timp ce se ridica din valuri.



Daca iti doresti sa ii faci un cadou minunat persoanei dragi, tot ce trebuie sa faci este un click aici, de asemenea cadoul tau poate fi insotit de un ursulet de plus si bomboane de ciocolata.



*Se poate comanda pentru Cluj si Timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu