luni, 18 februarie 2013

Vechiul Dragobete

Buna tuturor, azi a fost soare si cald semn ca primavara este aproape...De asemenea se aproprie ziua de 24 februarie cand romanii sarbatoresc dragobetele...

Aceasta sarbatoare este mai veche decat crestinismul. Dragobetele nostru era la origine un vajnic flacau dac. Traditiile populare stravechi il numesc fiul Dochiei, sora lui Decebal, si zeu al dragostei pe plaiurile dacilor si mai tarziu ale daco-romanilor.

Numele sau provine din cuvintele dacice trago (tap) si bete (picioare). Trago a devenit "drago", iar "bete" a ramas in limba romana un cuvant care defineste cingatorile inguste si fasiile tesute.
Fiul asprei si capricioasei Babe Dochia, Dragobetele reprezinta principiul pozitiv al fortelor latente ale naturii, care se pregatesc sa renasca si sa explodeze sub forma primaverii. Denumit uneori si Cap de Primavara, era sarbatorit in functie de zona etnografica, intr-una din zilele de la sfarsitul lui februarie si inceputul lui martie. 

Pentru aceasta frumoasa sarbatoare noi v-am pregatit cateva buchete cu flori proaspete:

Un buchet de lalele plin de luminozitate si prospetime este un cadou perfect pentru ai spune un romanesc "TE IUBESC!!"

Pentru a comanda acest buchet tot ce trebuie sa faci este un click aici si comanda ta va fi livrata in cel mai scurt timp.

Al doilea buchet este special conceput pentru toti indragostiti, deoarece emana iubire si senzualitate si are o forma speciala de inimioara...aranjamentul este compus din garoafe rosii asezate in forma unei inimioare, iar pe marginea acestora vom pune floricele decorative si verdeata pentru completarea aranjamentului.
Comanda aceasta inimioara cu un singur click aici, de asemenea pentru a completa aceasta surpriza ii poti trimite si un ursulet si un cadou dulce.

Al treilea buchet este realizat pentru domni care doresc sa isi surprinda iubitele cu un buchet plin de senzualitate si iubire...acest buchet compus din 19 trandafiri rosii care prin semnificatia numarului lor ii vor spune "TE ADOR!!"
Comanda acest minunat buchet cu un click aici si cu siguranta ii vei face cea mai frumoasa surpriza.

Deoarece pretuim fiecare client si orice banut economisit conteaza, iti oferim TRANSPORT GRATUIT IN CLUJ SI TIMISOARA, de asemenea orice buchet care se afla pe site-ul www.florilacluj.ro il puteti comanda pentru orasul Timisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu