marți, 3 decembrie 2013

Legenda lui Mos Nicolae !!!

Buna ziua dragilor, oficial suntem in luna cadourilor si il asteptam cu nerabdare pe Mos Nicolae .

Legenda spune ca  Sfantul Nicolae s-a nascut in Orientul Mijlociu la nord de Bethlehem, a trait in secolul al IV-lea si a fost cardinal de Myra (acum aflata pe teritoriul Turciei). 
El a fost cunoscut pentru credinta, zelul si dragostea pentru oameni, in special pentru copii. 

Nicolae provenea dintr-o familie instarita, iar la moartea ambilor parinti a mostenit intreaga avere, pe care a folosit-o pentru a-i ajuta pe oamenii nevoiasi.
In noaptea de 5 spre 6 decembrie, se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sunt cuminţi, lasandu-le in ghetute, dulciuri si diverse cadouri.
Tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori lasandu-le o nuielusa.

Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata. 
De altfel, povestea darurilor imparţite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.

Legenda spune ca trei surori, fete sarmane, nu se puteau casatori datorita situatie financiare dificile si de aceea tatal lor vroia sa le vanda.

Se spune ca atunci cand fata cea mare a ajuns la vremea maritisului, Nicolae, care era episcop, a lasat noaptea, la usa casei lor, un saculet cu aur.

Situatia s-a repetat si in cazul surorii mijlocii, astfel ca, atunci cand i-a venit vremea si fetei mici, tatal s-a hotarat ca in noaptea dinaintea nuntii sa stea de paza si l-a vazut pe Sfantul Nicolae cum a urcat pe acoperisul casei si a aruncat pe horn un saculet care a cazut intr-o soseta ce era pusa la uscat.

De aici a aparut obiceiul asezarii sosetutelor sau a ghetutelor in noaptea de Mos Nicolae. Cardinalul l-a rugat pe nobil sa pastreze secretul, insa acesta nu a facut-o si de atunci fiecare sarac care primea ceva, ii multumea lui Nicolae.

Pentru a te ajuta sa alegi un cadou potrivit pentru persoana draga am realizat o mica selectie de buchete :

Primul buchet se numeste "Sweet red & white " ,este un  buchet in alb si rosu , compus din 6 trandafiri albi si rosii, 9 garoafe rosii si 2 crizanteme albe , reflecta perfect sentimentele de dragoste si puritatete . 
Pentru a comanda acest buchet tot ce trebuie sa faci este un click aici , iar de restul ne vom ocupa noi .

Al doilea buchet este in forma de inima realizat din 29 de garoafe rosii , este un buchet perfect pentru ai arata dragostea fata de persoana draga.
Pentru a comanda acest buchet tot ce trebuie sa faci este un click aici , iar de restul ne vom ocupa noi .

Al treilea  buchet propus de noi se numeste "Pink & Pink" si este un buchet compus din 4 gerbera , 10 garoage , 5 mini rose si verdeata proaspata toate acestea formand un buchet colorat , perfect pentru acest anotimp friguros. 

Pentru a comanda acest buchet tot ce trebuie sa faci este un click aici si noi iti vom livra cele mai proaspete flori. 

Al patrulea buchet se numeste "Gerbere Multicolore" , este u  buchet compus din  19 gerbere roz, rosii, galbene si portocalii, perfecte pentru a fura un zambet persoanei dragi. 
Pentru a comanda acest buchet viu colorat tot ce trebuie sa faci este un click aici .

Al cincilea cadou propus de noi este un pachet compus dintr-un buchet de 5 trandafiri rosii si o cutie de bomboane Toffifee , langa care poti adauga un dragalas ursulet de plus pentru a face din acest cadou unul complet .
Pentru a comanda acest cadou tot ce treuie sa faci este un click aici.

Al saselea cadou propus de noi se numeste "Tigrul fioros"si este compus dintr-un buchet de 5 trandafiri  , o cutie de praline Toffifee si o jucarie mare de plus .
Pentru a comanda acest cadou complet tot ce trebuie sa faceti este un click aici .

Al saptelea cadou propus de noi este compus dintr-un buchet de 5 trandafiri rosii , o cana ceramica si o jucarie de plus , acesta fiind un cadou complet pentru orice ocazie .

Pentru a comanda acest cadou tot ce trebuie sa faci este un click aici .


Daca iti doresti sa ii oferi un cadou dar propunerile noastre nu sunt suficiente pentru tine , nu ezita sa accesezi site-ul nostru www.florilacluj.ro unde poti alege din peste 200 de buchete sau iti poti creea singur buchetul dorit din orice fel de flori disponibile.


Deoarece pretuim fiecare client si orice banut economisit conteaza, iti oferim TRANSPORT GRATUIT IN CLUJ-NAPOCA SI TIMISOARA, de asemenea orice buchet care se afla pe site-ul www.florilacluj.ro il puteti comanda pentru orasul Timisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu