miercuri, 8 mai 2013

Gerbere jucause!!

Buna tuturor si Hristos a Inviat !! Sper ca a-ti petrecut cu bucurie sarbatorile pascale, iar iepurasul a indeplinit toate dorintele cerute.

Astazi as vrea sa va vorbesc putin despre un buchet multicolor, plin de veselie si inocenta compus din 7 gerbere.
Nu stiu cati dintre voi cunoasteti povestea acestei flori, asadar am decis sa scriu o mica relatare:


Gerbera a fost descoperita pentru prima oara in 1884 langa Barberton, Africa de Sud, de catre Robert Jameson, originar din Scotia. Daca numele stiintific al florii, Gerbera jamesonii, aminteste de descoperitorul sau, numele comun de gerbera provine de la cel al naturalistului german Traugott Gerber.

Cultivarea acestei flori a inceput in Anglia in 1890, specialistii incercand inca de atunci sa creasca nu doar calitatea plantei, ci si numarul de culori pe care le putea avea aceasta.

O floare foarte populara in Marea Britanie, gerbera a fost in scurt timp adoptata si de cultivatorii din Olanda, care este astazi alaturi de Columbia principalul cultivator si exportator de gerbera.

Intr-un clasament neoficial al celor mai populare flori, gerbera ocupa un onorabil loc cinci, dupa trandafir, garoafa, crizantema si lalea.
De asemenea, o legenda romana spune ca nimfa Belide dansa la marginea padurii, impreuna cu alte nimfe, cand a fost observata de un zeu, iar pentru a scapa de el s-a transformat intr-o foarte frumoasa numita azi gerbera. Astfel ca, in urma acestei legende, gerbera a devenit simbolul inocentei copilariei, simplitatii si modestiei.

Daca doriti sa faceti o surpriza placuta persoanei dragi si ai aduce un strop de culoare si bunadispozitie tot ce trebuie sa faceti este un click aici , iar noi va livram cele mai proaspete si colorate flori.
De asemenea acest minunat buchet poate fi insotit de un cadou dulce, sau un dragalas ursulet de plus, toate se gasesc in sectiunea "Cadouri" a site-ului nostru sau cu un simplu click aici.


 Deoarece pretuim fiecare client si orice banut economisit conteaza, iti oferim TRANSPORT GRATUIT IN CLUJ SI TIMISOARA, de asemenea orice buchet care se afla pe site-ul www.florilacluj.ro il puteti comanda pentru orasul Timisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu