miercuri, 11 septembrie 2013

Ingrijirea corespunzatoare a orhideelor

Buna ,

cred ca toti indragim orhideele, sunt flori delicate care pot fi un cadou inedit pentru oricine.
Noi avem o gama variata de orhidee atat in ghiveci care sunt foarte rezistente si nu necesita o ingrijire
drastica, cat si buchete cu orhidee care se pot pastra in vaza un timp indelungat.

Daca iti doresti sa ii faci un cadou inedit tot ce trebuie sa faci este sa dai un click aici , iar noi iti vom livra cele mai proaspete flori , fie ele in ghiveci fie un cochet buchet.


Ingrijirea optima a orhideelor :

Lumina 

Unul din factorii determinanti in inflorirea orhideei este lumina. Plantele care nu beneficeaza de destula lumina pot parea sanatoase dar nu infloresc.
Cel mai bun loc pentru a plasa o orhidee este pervazul unui geam. O fereastra cu expozitie sudica este locul perfect pentru inflorirea si mentinerea sanatoasa a orhideei , apoi expozitia vestica ,estica si nordica.

Planta ne arata cel mai bine daca este corespunzatoare sau nu , astfel daca orhideea nu infloreste (primavara odata cu marirea intentisati si a duratei acesteia) prima cauza trebuie sa te gandesti la lumina acesteia .
Orhideele care nu au lumina suficienta au frunzele de o culoare verde inchis , iar orhideele care beneficiaza de o lumina suficienta au frunzele de un verde deschis.


Temperatura 

Temperatura este un factor important pentru inflorirea orhideei.
Plantele crescute in apartament , trebuiesc pozitionata pe un pervaz unde exista variati de temperatura , aceste variati vor duce la inflorirea orhideei .

Apa si Udatul 

Apa excesiva sau udatul excesiv duc la moartea sigura a plantei.
Cele mai multe orhidee prefera o perioada uscata intre 2 perioade de umiditate.
Udati planta la un interval de 7-9 zile intre udari, nerespectarea acestui interval duce la zbarcirea radacinilor si la moartea acestora.


Umiditatea

Orhideele iubesc umiditatea, cel mai simplu mod de a creea acest lucru este asezarea plantelor una langa alta, acest lucru va creste umiditatea in jurul acestora.


Substratul si vasele de cultura

Orhideele prefera un substrat format din : scoarta de copac ,lemn de feriga , pluta , turba , carbune si nisip.

Vasele sau ghivecele in care sunt asezate plantele trebuie sa fie transparente , deoarece radacinile acestor plante adora lumina, si in acest mod putem sa le oferim lumina dorita.


Deoarece pretuim fiecare client si orice banut economisit conteaza, iti oferim TRANSPORT GRATUIT IN CLUJ SI TIMISOARA, de asemenea orice buchet care se afla pe site-ul www.florilacluj.ro il puteti comanda pentru orasul Timisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu